• NieuwlandGeo

    en Onemap

NieuwlandGeo biedt met Onemap één geïntegreerde beheeromgeving in de cloud waar vanuit meerdere ruimtelijke oplossingen worden gegenereerd;

  • Een GIS-viewer met mogelijkheden voor filters, analyses en selecties. Functies voor meten, schetsen (red lining) en muteren van gegevens kunnen per themakaart worden geconfigureerd. Daarnaast zijn er rapportages, export mogelijkheden en plotfuncties;
  • De kaartviewer van Onemap verrijkt een webpagina met interactieve kaarten (zonder i-frame), afgestemd op de inhoud van de webpagina;
  • Het geo-portaal geeft een overzicht van alle themakaarten waarbij autorisatie-instellingen bepalen wie wat te zien krijgt: per team, afdeling, individu of een breed publiek;
  • GIS-apps voor Android en iOS smartphones en tablets. Hiermee kan zowel online als offline worden gewerkt. De GIS-apps zijn ideaal voor medewerkers in de buitendienst voor raadplegen, inventariseren, monitoren, muteren en/of meldingen maken.

Al deze toepassingen werken met webservices volgens open OGC standaarden zoals WMS, WMTS en WFS.

Nieuw is dat een functioneel beheerder van Onemap nu ook met twee muisklikken alle SPOTinfo dataservices in 2D hieraan kan toevoegen.

En vervolgens zowel de ‘styling’ van de SPOTinfo data kan bepalen, maar ook filters kan toevoegen om de rijke verzameling samengestelde SPOTinfo data te combineren met de andere databronnen die Onemap ontsluit.

Alle beheerinstellingen worden in een centrale library opgeslagen en kunnen naar wens worden hergebruikt en met elkaar gecombineerd; wanneer een instelling wordt veranderd (bijvoorbeeld er worden extra SPOTinfo services toegevoegd), dan werkt dit direct door in alle informatieproducten waar die instelling in gebruik is. Het is dus niet meer nodig die verandering overal opnieuw door te voeren.

Onemap is een krachtige beheeromgeving om snel nieuwe datacombinaties beschikbaar te maken; zowel in de organisatie als GIS viewer, maar bijvoorbeeld ook om in een paar minuten een GIS-app te activeren voor een specifiek thema zoals energietransitie, omgevingswet, veiligheid, wegenbouw en infrastructuur, waterbeheer en milieu.

Onemap is net als SPOTinfo een cloudoplossing waarvan gebruik kan worden gemaakt middels een jaarabonnement.

De abonnementen zijn schaalbaar van één thema tot een ongelimiteerd aantal thema-kaarten. Hieraan kan dus nu ook een abonnement naar keuze van SPOTinfo worden toegevoegd.

Voor meer informatie en features: Onemap.nl