• TopoPlus

  prijzen 2023 én 2024

TopoPLUS prijzen.

SPOTinfo biedt via een jaarabonnement toegang tot TopoPlus en TopoPlus achtergrondkaart van heel Nederland én buitenlandse grensgebieden als WMTS kaartservice, met een resolutie van maximaal 3200 pixels/kilometer. De kaarten hebben een update frequentie van 5 keer per jaar.

Bedrijven en overheden budgetteren over het algemeen vaste kosten zonder rekening te kunnen of willen houden met naheffingen op basis van niet stuurbare overschrijdingen door hoger gebruik dan voorzien (‘over usage’). SPOTinfo hanteert daarom een vaste abonnementsprijs per jaar volgens voorzien gebruik (‘Fair Use Policy’) op basis van:

 • organisatie grootte (dus niet het geschat aantal kaart gebruikers, GIS pakketten o.i.d.)
 • type gebruik (persoonlijk, zakelijke kaartservice, download service, kaart app, etc)
 • gebruik van de kaarten binnen de organisatie (= intern gebruik). Voor gebruik van de kaarten binnen de organisatie voor rapportages, screenshots, interne geo-viewers, GIS tools, BI tools, intranet pagina’s, etc.
 • optioneel daar bovenop voor gebruik van de kaarten buiten de organisatie (= internet toegang). Als de kaarten bijvoorbeeld ook wordt opgenomen in een publieke internet website als kaart ondersteuning. Rapportages, screenshots en afgeschermde viewers vallen hier niet onder. Bij extern gebruik (=internet toegang) komt de prijs bovenop de prijs voor intern gebruik.

Onderstaande prijzen betreffen de abonnementskosten per jaar excl. BTW van TopoPlus en TopoPlus achtergrondkaart én de TopoPlus viewer. Wij houden deze prijzen ook in 2024 gelijk aan voorgaande jaren.

TopoPlus prijzen

Hierbij gelden de volgende definities:

 1. SPOTinfo Plus klant: In combinatie met een SPOTinfo Plus abonnement is intern gebruik kosteloos.
 2. Persoonlijk gebruik: Particulieren, verenigingen, stichtingen met 1 privé/persoonlijke gebruiker. Dit abonnement geldt dus NIET voor zakelijk gebruik (dus geen ZZP).
 3. Kleine organisatie: Verenigingen, stichtingen, organisaties en ondernemingen van 1 tot 10 personen voor zakelijk gebruik.
 4. Middelgrote organisatie: Verenigingen, stichtingen, organisaties en ondernemingen met 10 tot 100 personen.
 5. Grote organisatie: Verenigingen, stichtingen, organisaties en ondernemingen met 100 tot 500 personen.
 6. Zeer grote organisatie: Verenigingen, stichtingen, organisaties en ondernemingen met meer dan 500 personen.
 7. TopoPlus ‘on premise’/download: Indien TopoPlus en/of TopoPlus achtergrondkaart binnen een organisatie als ‘on-premise deployment’ wordt ingezet met digitale kaartbladen, worden de GeoTIFF (en/of JPG) bestanden van Nederland, met een resolutie van max. 3200 pix/km, beschikbaar gemaakt via een SPOTinfo SFTP service of als WMTS service. Als deze SPOTinfo data ook op internet wordt gepubliceerd, geldt een extra abonnement voor ‘Internet toegang’.
 8. TopoPlus toepassing: Indien TopoPlus en/of TopoPlus achtergrondkaart wordt ingezet als publieke kaartviewer en/of App waarbij de kaart een belangrijke component is van de toepassing met veel kaartgebruik, wordt een prijs bepaald in overleg met SPOTinfo.

Het kan dus waardevol zijn om direct een SPOTinfo Plus abonnement af te sluiten, waar TopoPlus en TopoPlus achtergrondkaart zonder meerkosten worden bijgeleverd. Dat zijn bijvoorbeeld de specifieke thema-abonnementen voor Vastgoed, Energietransitie, Klimaat/natuur, Veiligheid, Mobliteit en Smart Cities, alsmede het volledige MOZAÏEK abonnement.

Graag eerst een offerte of direct TopoPlus en TopoPlus achtergrondkaart bestellen? Stuur een bericht aan info@spotinfo.nl of één van onze partners. Voor organisaties die alleen gebruik maken van Esri toepassingen, kan TopoPlus en TopoPlus achtergrondkaart ook als premium dataservice worden afgenomen via presales@esri.nl.

Vergelijk TopoPlus met PDOK BRT, Google Maps en OpenBasisKaart.