• UpperMoor

UpperMoor

Het bedrijf UpperMoor is gespecialiseerd in het bedenken en ontwikkelen van slimme toepassingen voor burgers, ouders, werknemers, werkgevers, ondernemers, zorgprofessionals, kortom voor alle Nederlanders. Toepassingen die altijd en overal op een smartphone, tablet of computer heel simpel te bedienen zijn voor consumenten die eigenlijk maar één ding snel willen weten. SPOTinfo levert de data services die daarvoor nodig zijn.

Coronalocatie – dé app voor beter inzicht in de coronadreiging in jouw buurt

Het coronavirus komt en gaat in golven en verspreidt zich grillig van de ene plaats naar de andere. En zo zal het nog wel een tijdje doorgaan. We worden dagelijks overladen met getallen van het aantal testen, nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames, IC-opnames en het aantal sterfgevallen. Toch krijgt u geen helder antwoord op een heel belangrijke vraag: wat is de situatie op dit moment bij mij in de buurt?

De app Coronalocatie werkt net als een weerradar. Op een bewegende kaart van Nederland ziet u de brandhaarden oplaaien en uitdoven, net als bij vuur van rood naar fel geel en daarna weer naar rood terug tot het helemaal verdwenen is. U ziet duidelijk de plek waar u zich nu bevindt en hoeveel nieuwe besmettingen er in de afgelopen week zijn geweest.

En met één druk op de knop ‘Waar gaat het beter?’ wordt in het blauw (rekening houdend met kleurenblindheid) getoond waar de besmettingen dalen. Alles in één oogopslag duidelijk. Voor uw huidige locatie of iedere andere locatie in Nederland. Coronalocatie doet dit wel.

Met gemiddeld ruim 1,5 miljoen hits per maand en piekbelastingen tot 400.000 hits per dag was deze toepassing een mooie showcase van de performance van de SPOTinfo Omgevingsserver.

SPOTinfo gebruikt voor de onderliggende berekeningen de officiële cijfers die het RIVM dagelijks publiceert over het aantal positief geteste personen per gemeente. RIVM blijkt echter regelmatig zonder aankondiging de structuur, opbouw en beschikbaarstelling van haar openbare gegevens aan te passen, waardoor SPOTinfo (die deze data dagelijks verwerkt) geen betrouwbaar tijdsbeeld per locatie kan berekenen. We hebben daarom besloten Coronalocatie te discontinueren totdat RIVM cijfers weer voorspelbaar gepubliceerd worden..

Daarnaast biedt UpperMoor als Value Adding Partner van SPOTinfo diensten voor de volgende toepassingsgebieden: